VEELGESTELDE VRAGEN EN HULP.

INNOVATIE BEGINT MET VRAGEN. HIER VINDT U DE ANTWOORDEN.

Met de BMW Digital Charging Service komt u steeds weer nieuwe dingen tegen. Iedereen die met interesse naar de toekomst kijkt, zal veel vragen hebben. Hier vindt u de antwoorden op uw vragen. Wij hebben op 7 december 2017 deze vragen antwoorden voor u vernieuwd.

Informatie over de BMW Digital Charging Service
Wat is de BMW Digital Charging Service?
De BMW Digital Charging Service is een app binnen ConnectedDrive van je auto die je helpt om kostenefficiënt je elektrische voertuig op te laden met optimaal gebruik van groene energie. In combinatie met de WallBox Connect is het mogelijk om je kWh laadverbruik digitaal bij te houden in de bijbehorende online omgeving. BMW Digital Charging Service is onderdeel van de extra-uitrusting 'ConnectedDrive Services' voor de duur van 1 jaar. Daarna kan de service worden verlengd in de ConnectedDrive store voor een jaarlijkse bijdrage van 50 euro.
Wat zijn de mogelijkheden van de BMW Digital Charging Service?
Met de BMW Digital Charging Service kunt u uw voertuig automatisch en comfortabel opladen volgens verschillende oplaadmogelijkheden. Naast dat u kan kiezen om direct te laden als u uw auto aan het laadstation koppelt, kunt u nog kiezen uit 2 andere mogelijkheden. Als u een flexibel stroomtarief heeft, dan kunt u uw voertuig tarief geoptimaliseerd opladen op vooraf ingestelde tijden en als u ook een Eneco contract heeft kunt u zelfs geld terugkrijgen van Eneco wanneer u Intelligent laden gebruikt, hierbij wordt uw auto opgeladen wanneer er energieoverschotten zijn op het elektriciteitsnet, echt intelligent laden! In combinatie met de BMW i Wallbox Connect ontvangt u tevens een overzicht van uw oplaadgeschiedenis en de bijbehorende besparingen, dit wordt gegenereerd door de BMW Digital Charging Service.
Waar gebruik ik de BMW Digital Charging Service?
De Digital Charging Service is ontwikkelt om het thuisladen te optimaliseren. Het energieverbruik van het voertuig, evenals de berekening van de oplaadkosten zijn zichtbaar in de BMW Charging Portal op uw PC. Hier krijgt u grafieken te zien waarin u kunt zien wanneer en hoeveel u thuis geladen heeft. De kosten zijn gebaseerd op het door de klant ingevoerde stroomtarief, en het berekende oplaadproces. In de Connected Drive App is informatie over het laden in te zien, maar slechts een beperkte selectie van wat er in de Digital Charging Service portal te vinden is.
Wat kan de BMW Digital Charging Service in combinatie met een BMW i Wallbox Connect?
De BMW Digital Charging Service is te gebruiken met of zonder BMW i Wallbox Connect. Door het toeveogen van de BMW i Wallbox Connect is het mogelijk een overzicht te krijgen van uw laadtransacties op basis van de stroommeter die in de Wallbox zit. Door die slimme meter kan er nog gedetailleerder oplaadplan te berekend worden. Tevens zijn er meerdere laadtijdvensters in te stellen. Dit is met name gunstig bij sterk variërende stroomtarieven, om het voertuig op te laden in het voordeligste tijdvenster. Alle BMW Wallboxen kunnen door middel van het toevoegen van een extra meter Digital Load Balancing doen. Hiermee heb je de zekerheid dat door het laden nooit de stoppen eruit kunnen slaan en dat je wel altijd met het maximum vermogen laadt. Hoe Digital Load Balancing ingrijpt is via Digital Charging Service te zien.
Volgens welke criteria wordt het oplaadplan berekend?
Het oplaadplan is gebaseerd op de energievraag van de auto, de ingestelde vertrektijd, de stroomprijs en, vanaf mid-2018, de slimme digitale productieprognose van uw zonne-installatie. Door de oplaadvoorkeur in te stellen in de BMW Charging Portal (“maximaal gebruik van zelf opgewekte elektriciteit” of “de goedkoopste optie”), zal het oplaadplan zich richten op de zonprognose of de stroomprijs. Wanneer een extra elektriciteitsmeter is geïnstalleerd neemt het laadplan ook het huishoudelijke verbruik mee in de berekeningen. Bij voldoende tijd tussen het aansluiten van het voertuig en de ingestelde vertrektijd is het voertuig volledig opgeladen; als u het heeft ingesteld wordt ook rekening gehouden met uw wensen voor klimaatregeling in het voertuig.
Hoe zijn de verschillen in opladen met of zonder gebruik van de BMW i Wallbox Connect?
In principe wordt er, als de BMW Digital Charging Service is geactiveerd, een intelligent oplaadplan berekend op basis van tijden met goedkopere stroomtarieven. Dit resulteert in een geoptimaliseerd oplaad tijdvenster die automatisch ingesteld wordt. Als een BMW i Wallbox Connect is geïnstalleerd, wordt een gedetailleerd oplaadplan berekend en uitgevoerd. Waarbij flexibele stroomtarieven en – indien beschikbaar – de lokale zonne-energie installatie in aanmerking komen. Het intelligente oplaadplan kan een optimale en flexibele overweging maken van de variërende stroomtarieven, maar ook een prognose van de zonne-energie op basis van de weersvoorspelling en de output van het lokale PV-systeem.
Kan ik de functies van de BMW Digital Charging Service in combinatie met de BMW i Wallbox Connect ook gebruiken met een ander oplaadstation?
Nee. Doordat de BMW I Wallbox Connect direct met onze sytemen communiceerd kan dit alleen met de BMW I Wallbox Connect. Andere Wallboxen zijn niet gekoppeld aan onze systemen.
Werkt de BMW Digital Charging Service ook met voertuigen van andere merken?
BMW Digital Charging Service is een applicatie van BMW Connected Drive. Alle voertuigen met BMW Connected Drive kunnen het gebruiken.
Is het mogelijk om een energiemanagementsysteem voor het huis dat compatible is met een BMW Wallbox te koppelen aan de Digital Charging Service?
Dit wordt op dit moment ontwikkeld en wordt in Duitsland op dit moment getest. Wanneer dit goed werkt, zal het ook naar Nederland komen.
Kan ik de oplaadgeschiedenis gebruiken om het energieverbruik door te berekenen aan mijn werkgever?
Wanneer u gebruik maakt van een BMW i Wallbox Connect is de oplaadgeschiedenis gebaseerd op de gemeten waarden van de ingebouwde elektriciteitsmeter. Deze gegevens kunt u gebruiken om de verbruikskosten te factureren. Let daarbij op wettelijke vereisten met betrekking tot bijvoorbeeld belastingwetgeving. Gebruikt u geen BMW i Wallbox Connect, dan wordt het oplaadproces berekend uit de statusinformatie van het voertuig en kan meer dan 10% afwijken van de werkelijke waardes.
Is mijn voertuig met de Digital Charging Service altijd volledig opgeladen?
In principe is de auto volgeladen bij vertrek, zelfs als de klimatisering wordt gebruikt. Alleen als de tijd tussen het aansluiten van het voertuig en de ingestelde vertrektijd te kort is, dan wordt de BMW opgeladen op maximaal vermogen om een zo groot mogelijke elektrische actieradius te behalen.
Kan ik de BMW Digital Charging Service gebruiken met een lokale thuisaccu?
Momenteel is de Digital Charging Service functionaliteit nog niet compatibel met thuisaccusystemen. Een thuisaccus voor het huishouden biedt extra mogelijkheden om zelf gegenereerde elektriciteit te gebruiken voor oplaadprocessen. De Digital Charging Service optimalisering voor zonne-energie is echter gericht op rechtstreeks gebruik van zonne-energie en gebaseerd op een prognose van de zonne-opbrengst.
Waar zijn de aanbevolen elektriciteitsmeters voor nodig?
Voor de basisfuncties van de Digital Charging Service zijn geen extra meters vereist. Alleen als gedetailleerder wil laden en u heeft een Wallbox Connect, dan kunt u overwegen om een extra elektriciteitsmeter erbij te laten plaatsen. zonder een Wallbox is geen extra meter vereist. Bij een Wallbox Connect maakt een meter voor het huishouden het mogelijk het totale stroomverbruik te monitoren met het oog op overbelasting, en het oplaadproces te reduceren wanneer er sprake is van te hoog verbruik of te hoge piekbelasting. Daarnaast kan het oplaadplan optimaal worden afgestemd op uw verbruik door het gemiddelde verbruikspatroon van uw huishouden te leren.
Hoe wordt het aandeel zonne-energie berekend?
Het 'aandeel zonne-energie' wat u kunt terugvinden in uw Digital Charging Service Portal is het berekende deel van de zelf opgewekte stroom die wordt gebruikt voor opladen.
Kan ik de BMW Digital Charging Service ook gebruiken zonder het Eneco-Energiecontract?
Ja, alle basisfuncties zijn beschikbaar zonder het Eneco-Energiecontract. Financiële vergoedingen voor besparingen door intelligent laden zijn niet mogelijk zonder dit Eneco Contract
Energie contract
Kan ik de BMW Digital Charging Service ook gebruiken zonder het Eneco-Energiecontract?
Ja, alle basisfuncties zijn beschikbaar zonder het Eneco-Energiecontract. Financiële vergoedingen voor besparingen door intelligent laden zijn niet mogelijk zonder Eneco Contract. Als u energieleverancier nachttarief heeft, kunt u voordelig laden door alleen in die periode te laden.
Waar krijg ik een geschikt elektriciteitstarief met besparingsmogelijkheden?
Informeer bij uw energieleverancier of deze een elektriciteitstarief met daluren aanbiedt of een flexibel energietarief met dynamische prijsstructuren. Of stap over naar een energieleverancier met een elektriciteitstarief met daluren.
Heb ik een tweede elektriciteitstarief nodig voor mijn voertuig?
Nee. In het algemeen heeft een huishouden één elektriciteitstarief dat op basis van één meter wordt gefactureerd.
Biedt BMW een geschikt elektriciteitstarief voor de BMW Digital Charging Service?
Nee, u kunt voor intelligent laden gebruik maken van alle standaard Eneco contracten. Bij het installeren van de dienst zal hierbij naar het klant nummer (Contract ID) gevraagd worden.
Gebruiksvoorwaarden
Werkt de BMW Digital Charging Service ook met voertuigen van andere merken?
BMW Digital Charging Service is een applicatie van BMW Connected Drive. Alle BMW i en i Performance voertuigen met BMW Connected Drive kunnen het gebruiken.
Wat heb ik nodig om de BMW Digital Charging Service te gebruiken?
Om gebruik te kunnen maken van de Digital Charging Service heeft u een BMW i of BMW iPerformance voertuig nodig met geactiveerde “ConnectedDrive Services” en minimaal één thuislaadstation. Op de lokatie moet bereik zijn met de mobiele telefoon en GPS ontvangst om de communicatie tussen het voertuig en het BMW systeem goed te laten verlopen.
Heb ik een BMW i Wallbox nodig?
De BMW Digital Charging Service kan gebruikt worden zonder Wallbox. Een BMW i Wallbox Connect is echter wel vereist als u het oplaadplan verder wilt optimaliseren en uw oplaad historie wilt gebruiken voor declaratie.
Ik wil opladen met mijn zelf opgewekte zonne-energie– Wat het ik hiervoor nodig?
Het is mid-2018 mogelijk om de BMW Digital Charging Service te gebruiken voor geoptimaliseerd opladen met zelf opgewekte elektriciteit in combinatie met een zonne-installatie. Hiervoor heeft u en een BMW i Wallbox Connect nodig en enkele aanvullende voorwaarden: De BMW i Wallbox Connect moet via een LAN of WiFi verbinding verbonden zijn met het internet. De zonne-installatie moet in de BMW Charging Portal worden ingesteld: de terugleververgoeding van de teruggeleverde energie moet zijn opgeslagen. Een slim systeem maakt een voorspelling van uw zonne-productie en zal het auto laden daarop aanpassen. Er wordt dus geen directe koppeling gemaakt tussen uw zonnepanelen en uw auto. Om zoveel mogelijk op te laden met de door u zelf opgewekte zonne-energie selecteert u in de BMW Charging Portal “Bij voorkeur gebruik van zelf opgewekte elektriciteit”.
Ik heb de Digital Charging Service geactiveerd en wil gebruik maken van slim laden, wat heb ik daarvoor nodig?
Digital Charging Service is onderdeel van Connected Drive. U dient als eerste een ConnectedDrive-account aan te maken. Hiermee kunt u inloggen in de BMW ConnectedDrive Portal. Als u bent ingelogd kunt u de service in diezelfde portal configureren (oplaadlocatie, stroomtarief etc.) Hierna kunt u starten met het intelligent opladen van uw voertuig. Bovendien is een mobiele communicatieverbinding vereist voor op de plaats waar wordt opgeladen. Dit zorgt ervoor dat communicatie mogelijk is tussen het voertuig en de BMW systemen. De overdacht van de GPS-coördinaten van het voertuig naar BMW moet geactiveerd zijn (instelling in de auto), anders weet de auto niet dat hij op de thuislokatie is om gebruik te maken van slim laden.
Wat moet overwogen worden voor slim laden?
Zonder een BMW i Wallbox Connect kan alleen de optie "Slim laden zonder Wallbox” gekozen worden in het voertuig via het beeldscherm in de auto of in de BMW Connected app. Voor opladen op andere locaties, bijvoorbeeld bij een openbaar laadpunt, moet de oplaadmodus “Onmiddelijk laden” worden geactiveerd; anders start het opladen mogelijk met een vertraging. De oplaadmodus wordt ingesteld via het beeldscherm in het voertuig, de BMW Connected app of in de ConnectedDrive portal op de computer. Als een BMW i Wallbox Connect met de BMW Digital Charging Service verbonden is, dan is de oplaadmodus "Slim opladen met Wallbox" beschikbaar. U kunt de oplaadmodus instellen via de BMW Connected app of in de BMW ConnectedDrive Portal. Voor bepaalde voertuigen (BMW iPerformance; 740e/740le/530e en de G series iPerformance voertuigen) kan slim laden ook in het voertuig gekozen worden.
Welke BMW i Wallbox heb ik nodig om gebruik te maken van de BMW Digital Charging Service?
Om alle functies van de BMW Digital Charging Service te kunnen gebruiken is de BMW i Wallbox Connect vereist. De BMW Digital Charging Service kan gebruikt worden zonder Wallbox. Een BMW i Wallbox Connect is echter wel vereist als u het oplaadplan verder wilt optimaliseren en uw oplaad historie wilt gebruiken voor declaratie.
De BMW Digital Charging Service activeren en aanschaffen
Hoe kom ik aan de BMW Digital Charging Service?
Voor BMW i en BMW iPerformance voertuigen kan de BMW Digital Charging Service onderdeel van de extra-uitrusting “ConnectedDrive Services” bij aanschaf. Voor BMW i en BMW iPerformance voertuigen die aangeschaft worden zonder BMW Digital Charging Service, kan de BMW Digital Charging Service ook aangeschaft worden in de ConnectedDrive store. Een voorwaarde voor het gebruik van de BMW Digital Charging Service is de optie “BMW ConnectedDrive Services”, dit kan eveneens aangeschaft worden in de BMW ConnectedDrive Store.
Hoe kan ik de BMW Digital Charging Service verlengen als de termijn is afgelopen?
De BMW Digital Charging Service kan jaarlijks verlengd worden in de BMW ConnectedDrive Store.
Ik heb al een voertuig (zonder BMW Digital Charging Service). Kan ik BMW Digital Charging Service achteraf aanschaffen?
De BMW Digital Charging Service kan achteraf aangeschaft worden in BMW ConnectedDrive Store dit geldt voor alle BMW i en BMW iPerformance voertuigen. Een voorwaarde voor het gebruik van de BMW Digital Charging Service is de optie “BMW ConnectedDrive Services”, dit kan eveneens aangeschaft worden in de BMW ConnectedDrive Store.
Is mijn persoonlijke data veilig? Wordt deze doorgegeven aan derde partijen?
Persoonlijke data wordt enkel gebruikt voor het leveren van de dienst en wordt niet overhandigd aan derde partijen. Indien u uw Eneco Klantnummer met ons heeft gedeeld, zullen wij deze aanmelden bij Eneco voor korting op uw energie rekening wanneer u inteliggent laden gebruikt.
Activering en toegang tot de service
Hoe krijg ik toegang tot de BMW Digital Charging Service?
Het activeren en configureren van de BMW Digital Charging Service, alsook het kiezen van de oplaadvoorkeur gebeurt in de BMW Charging Portal (https://charging.bmwgroup.com). Hier vindt u een overzicht van oplaadplannen, besparingen, oplaadprocessen en oplaadgeschiedenis. De keuze van oplaadmodus en tijdstip van vertrek zijn vast te leggen in de BMW Connected app, via iDrive (uw boordcomputer) of in de BMW ConnectedDrive Portal op uw PC.
Hoe kan ik de BMW Digital Charging Service activeren?
Activering, Configuratie en het gebruik van de BMW Digital Charging Service gebeurt via de BMW Charging Portal (https://charging.bmwgroup.com/web/360electric-nl). Voor toegang tot het beveiligde gedeelte van de oplaadportal is een BMW ConnectedDrive account met minimaal één toegewezen oplaadbaar voertuig vereist. Voor activering van de BMW Digital Charging Service dient u straat, huisnummer, postcode, woonplaats en het land van de thuislaadlocatie van het voertuig, evenals de energietarieven te specificeren in de BMW Digital Charging Portal.
Welke gegevens gebruik ik voor het inloggen in de BMW Charging Portal?
U kunt inloggen bij de BMW Charging Portal met dezelfde inloggegevens als voor de BMW ConnectedDrive Portal.
Installatie en setup van de hardware
Ik heb een BMW i Wallbox in de basisversie of een BMW i Wallbox Plus (geen BMW i Wallbox Connect). Kan ik deze ook gebruiken voor de BMW Digital Charging Service?
Om alle functies van de BMW Digital Charging Service te kunnen gebruiken is de BMW i Wallbox Connect vereist. De BMW Digital Charging Service kan gebruikt worden met een basisversie BMW i Wallbox of BMW i Wallbox Plus. Een BMW i Wallbox Connect is echter wel vereist als u het oplaadplan verder wilt optimaliseren en uw oplaadhistorie wilt gebruiken voor declaratie.
Hoe kan ik een zonne-installatie integreren?
(Dienst vanaf mid-2018) U dient de zonne-installatie te configureren in de BMW Charging Portal tezamen met de terugleververgoeding. De nauwkeurigheid van de invoer (locatie, basisgegevens van de zonne-installatie) kan van invloed zijn op de kwaliteit van de prognoses. Verder dient u in de BMW Charging Portal de optie “Maximaal gebruik van zelf opgewekte elektriciteit” te selecteren als oplaadvoorkeur.
Hoe stel ik in het voertuig de laadstroombegrenzing in?
Speciaal voor de BMW i3: Dit model biedt een aparte instelling voor de laadstroombegrenzer bij gebruik van een standard laadkabel en Wallbox. Als u gebruik maakt van een BMW i Wallbox Connect, zet dan de waarde op “Maximum”. Als u uw voertuig oplaad via een stopcontact, zet dan de waarde op “begrensd/minimum”. De exacte instelling is afhankelijk van uw elektrische installatie bij het oplaadpunt. Voor meer informatie kunt u de handleiding in uw BMW-voertuig raadplegen.
Hoeveel voertuigen kan ik aansluiten op één BMW i Wallbox Connect?
De BMW Digital Charging Service maakt gebruik van 3 gekleurde identificatiepassen om de oplaadprocessen te regelen en de oplaadgeschiedenis te registreren. Deze passen worden megeleverd met de Wallbox. Er kunnen hiermee dus maximaal drie voertuigen aangesloten worden op één BMW i Wallbox Connect. De BMW Digital Charging Service kan maximaal drie Wallboxes aansturen op één oplaadlocatie.
Kan ik ook andere lokale energiebronnen (bijv. windenergie) in het systeem integreren?
Nee.
Hoe weet ik wat het vermogen van mijn huisaansluiting is?
De meeste Nederlandse huizen hebben een 1x35 Ampere of 3x25 Ampere huis aansluiting. De BMW installatie service zal dit voor u controleren en eventueel aanbevelen een wijziging te laten maken in uw aansluiting. Voor het opladen van een BMW i3 is het aan te bevelen om een 3x25 Ampere aansluiting te hebben. Hiermee kunt u namelijk met 3 fases tegelijk laden, in plaats van 1. Bovendien is uw eigen elektricien ook in staat om u te voorzien van informatie over uw verbinding.
Mijn BMW ConnectedDrive account vermeldt geen voertuig. Kan ik de BMW Digital Charging Service nog wel gebruiken?
De BMW Digital Charging Service kan alleen volledig worden geïnstalleerd en gebruikt als uw BMW i of BMW iPerformance voertuig is toegewezen aan uw ConnectedDrive-account. Meer informatie hierover vindt u in de BMW ConnectedDrive Portal. https://www.bmw-connecteddrive.nl
Ik heb nog geen ConnectedDrive-account. Heb ik die nodig om de BMW Digital Charging Service te gebruiken en hoe kan ik hem aanmaken?
Om te registeren in de BMW Charging Portal voor het gebruik en de activering van de BMW Digital Charging Service heeft u een BMW ConnectedDrive-account nodig. Deze kunt u aanmaken in de BMW ConnectedDrive Portal. https://www.bmw-connecteddrive.nl
Hoe weet ik wat mijn energietarief is en welke gegevens heb ik nodig voor de BMW Digital Charging Service?
In het algemeen kunt u uw energietarief of stroomprijs vinden in de contractdocumenten of facturen. Neem bij twijfel contact op met uw energieleverancier. Om de oplaadprocessen te optimaliseren en om zowel het oplaadplan als de besparingen nauwkeurig te berekenen hebben we de brutoprijs in ct/kWh nodig.
BMW Charging Portal & oplaadgegevens
Hoe worden mijn gegevens beschermd?
De bescherming van uw gegevens is voor ons zeer belangrijk. Uw gegevens worden uitsluitend in versleutelde vorm verzonden en opgeslagen, de gegevens worden uitsluitend verwerkt in beveiligde datacenters.
Welke gegevens worden opgeslagen en verwerkt?
Om de BMW Digital Charging Service te kunnen leveren worden persoonlijke gegevens verzameld en opgeslagen conform de voorwaarden van BMW ConnectedDrive, te weten locatiegegevens (bijv. adres, geografische coördinaten, data met betrekking tot laadapparatuur, energietarief, toegewezen voertuigen, zonne-installatie en energiemetingen); contractgegevens (bijv. termijn en contractnummer); Wallbox-gegevens (bijv. serienummer, instellingen, gegevens m.b.t. RFID-authenticatie) en voertuigstatusinformatie die regelmatig wordt overgedragen naar BMW voor identificatie, lokalisering en de oplaadregeling.
Kan ik mijn geschiedenis nog opvragen nadat de service is verlopen?
Nee, wanneer uw service is verlopen, of u uw DCS gegevens heeft verwijderd is wordt de laadgeschiedenis verwijderd. Dit doen wij om uw privacy te bewaken. Zorg daarom dat u uw laadhistorie download voordat u uw Digital Charging Services verwijdert, auto inruilt of Connected Drive account opgezegd.
Kan ik de opgeslagen oplaadgegevens wissen?
Ja, u kunt de gegevens van uw oplaadlocaties, Wallboxes en voertuigen wissen. Als u een Wallbox of voertuig in de BMW Charging Portal blijft de oplaadgeschiedenis behouden. Als u een locatie wist, dan wordt de GEHELE geschiedenis van deze oplaadlocatie gewist. Deze gegevens kunnen niet meer hersteld worden.
Voertuig, App, Portals – Welke instellingen moet ik waar invoeren?
Het installeren en configureren van de BMW Digital Charging Service (thuislocaties, Wallbox en voertuigtoewijzing) wordt uitgevoerd in de BMW Charging Portal. Hier heeft u ook toegang tot informatie met betrekking tot de oplaadprocessen, de oplaadgeschiedenis en informatie zoals gemeten waarden en besparingen. U kunt de oplaadmodus instellen, bijvoorbeeld “Onmiddellijk opladen”, “Voordelig opladen” of Intelligent opladen” in de BMW Connected app, de BMW ConnectedDrive Portal of (afhankelijk van het model) in het voertuig, via de iDrive controller. De oplaadvoorkeuren (“Maximaal gebruikt van zelf opgewekte zonne-energie” of “Voordeligste optie”) Kunnen gekozen worden in de BMW Charging Portal. De oplaadmodus is de oplaadinstelling van het voertuig (“gemiddeld”, “kosten efficiënt” of “intelligent”), de oplaadvoorkeur bepaald de manier van optimaliseren tijdens het opladen met de BMW Digital Charging Service. In de BMW ConnectedDrive Portal kunt u uw BMW ConnectedDrive-account en uw voertuigen beheren. Hier kunt u ook de service in de BMW ConnectedDrive Store aanschaffen of verlengen nadat deze verlopen.
Hoe worden de geschatte kosten en besparingen berekend?
Mogelijke besparingsmogelijkheden worden altijd berekend op basis van een vergelijking tussen de oplaadmodus “Onmiddellijk opladen” en het door de klant ingevoerde stroomtarief in de BMW Charging Portal. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat het oplaadproces niet in het berekende tijdslot start, maar onmiddellijk nadat het voertuig aangesloten is op het oplaadpunt.
Opladen met de Digital Charging Service en voertuiginstellingen
Kan ik de BMW Digital Charging Service ook gebruiken op openbare oplaadpunten?
U kunt als thuislocatie ook een openbaar laadpunt selecteren, dan loopt u wel het risico dat het laden niet goed verloopt als u 'intelligent laden' selecteerd. Ook is de laadhistorie die wordt opgebouwd niet accuraat omdat de auto een inschatting maakt van de geladen kWh's en niet de kWh meter die in de Wallbox Connect zit.
Kan ik de BMW Digital Charging Service ook in het buitenland gebruiken?
Momenteel is de Digital Charging Service alleen te gebruiken in het land waarin u uw ConnectedDrive contract heeft afgesloten.
Kan ik de BMW Digital Charging Service met meerdere voertuigen gebruiken?
Ja dat kan, de voertuigen moeten onder dan wel onder hetzelfde BMW ConnectedDrive-account vallen. Dit is minder overzichtelijk en biedt weinig meerwaarde en ontvangt van ons daarom geen aanbeveling.
Kan ik de BMW Digital Charging Service ook gebruiken zonder de GPS-coördinaten van mijn auto door te geven?
De BMW Digital Charging Service is alleen te gebruiken als de GPS-coördinaten worden doorgegeven, deze is namelijk nodig om de valideren dat de auto op de aangegeven thuislocatie staat. De positiegegevens worden alleen gebruikt door BMW conform de voorwaarden en richtlijnen voor gegevensbescherming.
Wat is het verschil tussen het oplaadplan en het laadtijdvenster?
Een laadtijdvenster wordt berekend op basis van jouw ingevoerde gegevens: Wanneer wil je vol zijn en wanneer is de daltarief. Er wordt dan een laadvenster gekozen die zorgt dat je op tijd weer vol bent, tegen het gunstigste tarief. Dit is ook mogelijk zonder een BMW i Wallbox Connect. Een oplaadplan daarentegen is alleen beschikbaar in combinatie met BMW i Wallbox Connect en maakt het mogelijk om gedetailleerder het oplaadproces te regelen (oplaadpauzes en aanpassingen aan de oplaadsnelheid), hierdoor kan bijvoorbeeld het laadproces aangepast worden aan de zonprognose. In beide gevallen zal het laadtijdvenster/oplaadplan te zien zijn in de BMW Charging Portal in de vorm van een staafdiagram.
Wat moet ik doen om de oplaadmodus “slim laden” te kunnen gebruiken? selecteren?
De oplaadmodus "slim laden met wallbox” is alleen beschikbaar als je een BMW i Wallbox Connect gebruikt en geconfigureerd heeft. Je moet "Slim laden met wallbox” selecteren in de BMW ConnectedDrive Portal of in de BMW Connected app. Als je Intelligent Oplaad dan laad je geoptimaliseerd goedkoper op op jouw geconfigureerde BMW i Wallbox Connect.
Kan ik de BMW Digital Charging Service op meerdere locaties gebruiken?
Ja. De locaties moeten opgeslagen zijn in de BMW Charging Portal als BMW Digital Charging Service thuislaadlocaties. Geoptimaliseerd opladen met BMW Digital Charging Service is daardoor alleen mogelijk bij thuislaadlocaties met een BMW i Wallbox Connect.
Kunnen bezoekers op mijn locatie opladen en profiteren van de BMW Digital Charging Service?
Optimalisering van een ander voertuig via de BMW Digital Charging Service is niet mogelijk. Uiteraard kunnen bezoekers hun voertuigen wel gewoon opladen via uw Wallbox.
Welke oplaadmodus moet ik instellen?
Als u geen BMW i Wallbox Connect gebruikt: Stel de oplaadmodus van uw voertuig in op Slim laden zonder wallbox” dit doet u bij uw 'vertrektijd instellen'. U kunt deze instelling selecteren in de BMW Connected app of de Connected Drive Portal. Hiermee stelt de BMW Digital Charging Service het laadtijdvenster automatisch in binnen de periode “Tarief start” en “Tarief einde”, gebaseerd op het opgeslagen energietarief en voert hiermee onafhankelijk het laadproces uit. Voor opladen bij openbare laadpunten dient u de oplaadmodus in te stellen op “Onmiddellijk opladen”. Als u een BMW i Wallbox Connect gebruikt is ook de oplaadmodus slim laden met Wallbox” beschikbaar. Deze functie waarborgt dat het voertuig automatisch en dynamisch op hetzelfde moment zon- en/of tarief geoptimaliseerd wordt opgeladen volgens de individuele voorkeur die u heeft ingevoerd in de BMW Charging Portal.
Waarom moet ik een vertrektijd invoeren?
Op basis van de vertrektijd berekent de BMW Digital Charging Service het optimale oplaadplan voor de BMW i of BMW iPerformance voertuigen, op deze manier is het voertuig gegarandeerd volledig opgeladen en geklimatiseerd op het tijdstip van vertrek.
Waar moet ik rekening mee houden als gebruiker van de BMW Digital Charging Service als ik mijn voertuig wil opladen bij openbare laadpunten?
Als u thuis Als u thuis gebruik maakt van een BMW i Wallbox Connect en de oplaadmodus “Intelligent opladen” heeft ingeschakeld, hoeft u niets te wijzigen. Als u geen Wallbox gebruikt en de oplaadmodus “Slim Laden” heeft geselecteerd, dan adviseren wij u om de oplaadmodus te veranderen naar “Onmiddellijk opladen”. Vergeet hierbij niet om thuis de oplaadmodus weer terug te zetten.
Waar moet ik rekening mee houden als gebruiker van de BMW Digital Charging Service als ik mijn voertuig wil opladen bij openbare laadpunten?
De oplaadmodus is de oplaadinstelling van het voertuig (“Onmiddellijk”, “, “Slim met Wallbox en Slim zonder Wallbox”), de voorkeur bepaalt de vorm van optimalisatie (“Maximaal gebruik van zelf opgewekte zonne-energie” of “goedkoopste optie”) bij het opladen met de BMW Digital Charging Service. Bij de oplaadmodus "Onmiddellijk opladen" begint het oplaadproces zodra het voertuig wordt aangesloten. Zelfs op een locatie van de BMW Digital Charging Service vindt er in deze modus geen optimalisering plaats. Laden met voordelig tarief" vereist dat er een stroomtarief is ingevoerd in de BMW Charging Portal, daarnaast ook een vetrektijd en een tijdvenster om dit te gebruiken wanneer een laag stroomtarief geldt. "Intelligent opladen" is alleen beschikbaar in combinatie met de BMW i Wallbox Connect en vereist ook een ingevoerde vertrektijd. De oplaadvoorkeur “Zon- of tarief geoptimaliseerd” kunt u afzonderlijk selecteren in de BMW Charging Portal en is alleen beschikbaar voor de oplaadmodus “Intelligent opladen”, in combinatie met de BMW i Wallbox Connect. Wanneer de optie “Maximaal gebruik van zelf opgewekte zonne-energie” is geselecteerd als oplaadvoorkeur, dan wordt het voertuig voornamelijk opgeladen met zelf opgewekte zonne-energie. Wanneer de optie “Tarief geoptimaliseerd” is geselecteerd, dan wordt het voertuig voornamelijk opgeladen tijdens de daluren van het stroomtarief. Wanneer er geen zonne-installatie beschikbaar is, dan vindt het opladen altijd tarief geoptimaliseerd plaats en wordt er geen keuze aangeboden voor het instellen van de oplaadvoorkeur.
Wat is het verschil tussen de oplaadmodus en de oplaadvoorkeur?
Als u thuis gebruik maakt van een BMW i Wallbox Connect en de oplaadmodus “Intelligent opladen” heeft ingeschakeld, hoeft u niets te wijzigen. Als u geen Wallbox gebruikt en de oplaadmodus “Slim Laden” heeft geselecteerd, dan adviseren wij u om de oplaadmodus te veranderen naar “Onmiddellijk opladen”. Vergeet hierbij niet om thuis de oplaadmodus weer terug te zetten.
Bestaat er een kans dat de zekeringenkast overbelast wordt tijdens het opladen van mijn BMW i of mijn BMW iPerformance voertuig met de BMW i Wallbox Connect?
Ja, bij installaties waar geen extra meter wordt gemonteerd voor Digital Load Balancing en waar grote andere verbruikers zijn als inductiekookplaten, airco, elektrische verwarming, zwembad pompen, etc. In overleg met de monteur kunt u kiezen voor een extra meter voor Digital Load Balancing of u stelt uw laadtijden in op een moment waarop u nooit deze apparaten gebruikt.
Hoeveel oplaadlocaties kan ik creëren in mijn profiel en vooral als ik mijn BMW Digital Charging Service wil gebruiken op verschillende locaties en verschillende elektriciteits tarieven?
In het algemeen is er geen limiet. De respectievelijke oplaadlocatie moet zich wel bevinden in het land waar het BMW ConnectedDrive contract was afgesloten.
Zal de levensduur van de batterij verkorten door het gebruik van BMW Digital Charging Service wanneer de oplaadprocessen vaak begonnen en beëindigd zijn?
Met het intelligent BMW batterijbeheer systeem dat regelmatig, bijvoorbeeld, de oplaadsnelheid, batterijkoeling meet, garandeert BMW een minimum levensduur van 8 jaar.
Hoe kan ik mijn voertuig intelligent laden en voorverwarmen tegen de gewenste vertrektijd?
Als voorverwarmen is gekozen in de BMW Connected App tegelijk met de vertrektijd en het intelligent laden (met BMW i Wallbox Connect) of 'off-peak tarief' (zonder BMW i Wallbox Connect) laadmodus, zal DCS het voorvermwarmen van het voertuig meenemen in het intelligent laadproces. Als de klimaatbediening geactiveerd is gedurende het laadproces, zal het niet meegenomen worden voor het laadproces. In dit geval, zal de voorverwarming geactiveerd worden met energie uit de batterij zelfs terwijl het voertuig ingeplugd is.
Waarom start mijn voertuig onmiddellijk met opladen na het insteken, ook al is de elektriciteitsprijs duur en/of is er geen zonne-energie geproduceerd?
In het geval de laadstatus heel laag is, kan er een korte laadperiode worden ingelast direct na het insteken van de stekker om de accu op een optimaal niveau te brengen om de levensduur van de batterij te vergroten. Indien het voorverwarmen van de leefruimte geactiveerd is, wordt er rekening gehouden met een laadperiode die 30 minuten eerder klaar is dan de voor de ingestelde vertrektijd. onafhankelijk van de elektriciteitsprijs op dat moment. Zo kan voor het voorverwarmen energie van het net gehaald worden, om een maximaal rijbereik te garanderen.
Waarom is er altijd een tweeuurse laadperiode aangewezen voor mijn vertrek met de i3 zonder de BMW i Wallbox Connect?
De i3 is uitgerust met geïntegreerde verwarming voor de hoogspanningsbatterij om het voertuig voor te bereiden voor de perfecte reis. Bij koude temperaturen verwarmt deze de batterij voor het vertrek om de best mogelijke actieradius te bereiken. Dit proces duurt maximaal 2 uur. Daarom is deze periode in principe gereserveerd om op te laden voor het ingestelde vertrekuur. Het batterij opwarmingsproces wordt enkel geïnitieerd in het gereserveerde tijdvenster indien de de buitentemperatuur laag is.
Welke tijdsinstelling moet worden gehanteerd op de BMW Connected laadtimer opdat de BMW Digital Charging Services geactiveerd worden?
Indien je de "Slim laden" laadmodus gebruikt, moet het laadvenster worden veranderd van de standaardinstelling (00:00 tot 00:00) worden aangepast naar jouw voorwaarden van jouw energiecontract. Indien je de BMW Digital Charging Services gebruikt in combinatie met de BMW i Wallbox Connect via de "intelligente laadmodus", dan wordt het dag/nacht tarief van 'Slim Laden' niet gebruikt en hoeft deze niet ingevuld te worden.
Waarom laadt mijn auto meer stroom dan er gegenereerd wordt door mijn zonnepanelen?
Indien er weinig zonne-energie wordt opgewekt, wordt de zonne-energie aangevuld met energie van het net om tot het minimale laadvermogen te komen.
Is het mogelijk om DC te laden in combinatie met de BMW Digital Charging Service?
Momenteel is het niet mogelijk om op gelijkstroom (DC) te laden in combinatie met de BMW Digital Charging Services. Om intelligent laden te ondersteunen dient het voertuig AC opgeladen te worden aan het laadstation.
Probleemoplossingen en ondersteuning
Tot wie kan ik mij richten indien ik verdere vragen heb of problemen ondervind met de BMW Digital Charging Services?
Indien je in deze FAQ geen antwoorden op je vragen vindt, neem dan aub contact op met de BMW ConnectedDrive customer support. 0800 - 0992234 (gratis) of bmw-kis@bmw.nl
Waar kan ik de GPS in mijn voertuig activeren?
De BMW Digital Charging Service heeft GPS data nodig om geactiveerd te worden in het voertuig. De activering kan in de iDrive worden ingesteld via "Instellingen">"Voertuiginstellingen". Om de nieuwe instellingen te matchen met het systeem kan een laadproces geïnitieerd worden door het voertuig aan te sluiten. Het kan enkele minuten duren alvorens de nieuwe instellingen toegepast zijn.
Waarom geeft mijn voertuig de modus "Slim laden met Wallbox" niet weer?
De oplaadmodus "slim opladen met Wallbox" voor een geactiveerde BMW Digital Charging Service wordt alleen weergegeven als in de BMW Charging Portal een BMW i Wallbox Connect gekoppeld is aan uw BMW i of BMW iPerformance voertuig. De oplaadmodus "Slim opladen” is vervolgens beschikbaar in de BMW Connected app, maar ook in de BMW ConnectedDrive Portal..
Waarom wijkt de visualisatie van de besparingen in de geschiedenis af van het oplaadplan?
Tijdens het oplaadproces zijn de mogelijke besparingen het resultaat van een prognose op basis van het oplaadplan. Zo nodig wordt het oplaadplan gedurende het opladen herberekend, bijvoorbeeld wanneer de zonprognose veranderd. De geschiedenis bekijkt achteraf het verloop van het voltooide oplaadproces, en daarom kunnen de visualisaties van de prognose en de geschiedenis afwijken.
Ik zie geen geschiedenis van mijn oplaadproces – wat kan daarvan de oorzaak zijn?
Wanneer er in de oplaadgeschiedenis geen vermelding is van een oplaadproces, kan dit veroorzaakt worden door een onjuiste instelling, een verbindingsfout of een technisch probleem. Mogelijk is de internetverbinding van de BMW i Wallbox Connect of de mobiele verbinding van het voertuig verbroken. Controleer de instellingen van uw oplaadmodus, kijk hierbij naar eventuele foutmeldingen van het voertuig of de Wallbox. Neem contact op met de klantenservice als dit vaker voorkomt. De volgende informatie helpt ons om te bepalen wat het probleem is en hiervoor een oplossing te bieden: Oplaadlocatie en datum/tijdstip van het oplaadproces, gebruikte oplaadapparatuur, geselecteerde oplaadmodus, heeft het eerder gewerkt, hoe vaak komt het probleem voor en of er een oplaadplan weergegeven? Neem contact op met uw BMW service partner als uw voertuig niet is opgeladen.
Mijn voertuig is niet (helemaal) opgeloaden – wat kan daarvan de oorzaak zijn?
Mijn voertuig is niet of niet correct opgeladen – wat kan daarvan de oorzaak zijn? Wanneer uw voertuig niet of niet geheel is opgeladen kan een onjuiste instelling, een verbindingsfout of een technisch probleem hiervan de oorzaak zijn. Als uw voertuig niet volledig is opgeladen ligt dit mogelijk aan een te korte aansluitingstijd, onvoldoende beschikbare energie (vanwege andere stroomverbruikers in de huishouding) of een verkeerd ingestelde vertrektimer. Controleer ook de instellingen voor uw oplaadmodus, en of het voertuig of de Wallbox foutmeldingen geven. In de handleiding van de Wallbox staat wat de kleuren van de LED-lampjes betekenen. Neem contact op met onze klantenservice als dit probleem vaker voorkomt.
Mijn voertuig laadt niet slim op, of is niet slim opgeladen – wat kan daarvan de oorzaak zijn?
Als uw voertuig niet slim oplaadt, of niet slim is opgeladen (af te leiden uit o.a. de oplaadgeschiedenis of als het oplaadplan niet wordt weergegeven), is mogelijk een verkeerde instelling of een verbindingsfout hiervan de oorzaak. Controleer de instellingen van de oplaadmodus, en of het voertuig of de Wallbox foutmeldingen geven. Als uw voertuig ondanks correcte instellingen (FAQ voor de oplaadmodus) niet geoptimaliseerd oplaadt, controleer dan de internetverbinding tussen de BMW i Wallbox Connect en de BMW server, of controleer of de mobiele telefoonverbinding van het voertuig is verbroken. Verder kan een uitgeschakeld GPS-signaal in het voertuig de reden zijn dat de oplaadmodus op “Onmiddellijk opladen” staat in plaats van “Slimt opladen”.
Er is geen voertuig weergegeven in de BMW Charging Portal – wat kan daarvan de oorzaak zijn?
De BMW Digital Charging Service kan alleen volledig worden ingesteld en gebruikt als uw BMW i of BMW iPerformance voertuig is toegewezen aan uw ConnectedDrive-account.
Waarom werkt de BMW Digital Charging Service niet in een ondergrondse parkeergarage?
Om gebruik te kunnen maken van de BMW Digital Charging Service moet uw auto kunnen communiceren met het BMW Datacenter via de ConnectedDrive module en een mobiele telefoonverbinding. Als er geen verbinding is, bijvoorbeeld door gebrek aan ontvangst, dan is de BMW Digital Charging Service niet te gebruiken. Gebruikt u een BMW i Wallbox Connect, dan is er een internetverbinding vereist voor het gebruik van de BMW Digital Charging Service.
Ik kan de BMW i Wallbox Connect niet koppelen met de BMW Digital Charging Service. Wat kan daarvan de oorzaak zijn?
De BMW i Wallbox Connect moet via de router verbonden zijn met het internet om een succesvolle koppeling tot stand te brengen. Meer informatie hierover is te vinden in de documentatie van de BMW i Wallbox Connect. Zorg ervoor dat de beveiligingsinstellingen van de router of firewall de communicatie van de BMW i Wallbox Connect met internet toestaan, indien dit van toepassing is.
Bij intelligent opladen met de BMW i Wallbox Connect geeft het indicatielampje bij de oplaadaansluiting in het voertuig een wit licht, hoewel het oplaadplan nog niet is afgerond– duidt dat op een storing?
Nee. Als het oplaadplan een geplande oplaadpauze bereikt tijdens slim opladen met de Wallbox, dan verandert de weergegeven kleur van de aansluiting van blauw naar wit. Zodra het oplaadplan wordt voortgezet, verandert de kleur weer terug naar blauw.
Wie kan ik contact opnemen wanneer mijn BMW i Wallbox Connect defect is?
Haal de wallbox eerst voor 15 seconden van de elektriciteit. Doe dit in de meterkast door de aardlekschakelaar van de BMW Wallbox om te zetten. Als na het volledig opnieuw opstarten van de wallbox het probleem niet is opgelost, kunt u contact opnemen met de BMW installatie partner (085 - 484 65 55). Heeft u een vraag over Digital Charging Service en Connected Drive, dan kunt u contact opnemen met de BMW klantenservice (0800-0992234 gratis)
Waarom krijg ik een melding dat de "GPS data gedesactiveerd zijn" in mijn BMW ConnectedDrive portal?
De BMW Digital Charging Service heeft GPS data nodig om geactiveerd te worden in het voertuig. Zo kan het voertuig een gedefinieerd laadstation lokaliseren. De bevestiging kan in de iDrive worden ingesteld via "Instellingen">"Voertuiginstellingen". Om de nieuwe instellingen te matchen met het systeem kan een laadproces geïnitieerd worden door het voertuig aan te sluiten. Het kan enkele minuten duren alvorens de nieuwe instellingen toegepast zijn.
Land:  
^ Naar boven
BMW AG 2020